ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ πολιτών

Ο ιστότοπος του newsletter "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ"

Η Ταυτότητα και οι προτάσεις μας

To newsletter “Δημοψήφισμα” ήταν μία περιοδική έκδοση σε pdf μορφή με ειδήσεις, σχόλια και κείμενα γύρω από τους αμεσοδημοκρατικούς θεσμούς στην Ελλάδα και στον κόσμο. Η έκδοση έχει προς το παρόν διακοπεί αλλά περιοδικά υπάρχει πιθανότητα να δημιουργούνται θεματικά τεύχη. Tα παλαιότερα τεύχη παραμένουν αναρτημένα στο ιστολόγιο αυτό. Αν έχετε δυσκολία να κατεβάσετε κάποιο, παρακαλώ επικοινωνήστε το email που δίνεται παρακάτω.

Πέρα από το «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ» το ιστολόγιο δίνει ελεύθερο βήμα σε ειδήσεις, απόψεις, γνώμες και ερευνητικά αποτελέσματα υπέρ ή κατά του θεσμού των Δημοψηφισμάτων από τους πολίτες, με στοιχεία και τεκμηριωμένη  επιχειρηματολογία.

To ιστολόγιο είναι ανοιχτό στην επικοινωνία και επιδιώκει τη συνεργασία με όλους. Μπορείτε να στείλετε σχετικά κείμενα ή/και ειδήσεις (με εκδηλώσεις, επικαιρότητα, δηλώσεις, σχόλια, κλπ) στο email: hellenicreferendum@mail.com.  Παράκληση για ανωνυμία θα γίνει σεβαστή.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός εκτός από τη συνάφεια με τη θεματολογία (πρέπει να συνδέεται άμεσα με το θεσμό των Δημοψηφισμάτων ή με ζητήματα που απαιτούν Δημοψηφισματική επίλυση) και, φυσικά, την απουσία υβριστικών ή συκοφαντικών αναφορών. Οι θέσεις του κάθε άρθρου εκφράζουν τον αρθρογράφο, χωρίς όμως να δεσμεύουν το ιστολόγιο.


Η πολιτική μας πρόταση

https://greekdimo.wordpress.com/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7/

11 _

Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες στην κατάθεση προτάσεων, την διαβούλευση και την λήψη αποφάσεων, οποτεδήποτε και  για οποιοδήποτε πολιτικό ζήτημα επιθυμούν.

Σε μια προσπάθεια εκδημοκρατισμού της χώρας μας, επιθυμούμε την Συνταγματική θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία πολιτών, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο.

Ζητούμε την θεσμοθέτηση και την διεξαγωγή των παρακάτω τεσσάρων ειδών δημοψηφίσματος:

I. Ακυρωτικό δημοψήφισμα. Κάθε νόμος του Κοινοβουλίου μπορεί να ακυρωθεί με δημοψήφισμα

II. Δημοψήφισμα Συνταγματικής και νομοθετικής πρωτοβουλίας πολιτών. Οι πολίτες προτείνουν νόμο ή νέο άρθρο στο Σύνταγμα μέσω της συλλογής υπογραφών υποστήριξης της πρότασης τους.

III. Δημοψήφισμα ανάκλησης αιρετών αξιωματούχων. Για κάθε πολιτικό ο οποίος δεν τιμά τις δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες.

IV. Υποχρεωτικό δημοψήφισμα. Για οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα καθώς και για κάθε σημαντική διακρατική συμφωνία.

Τα παραπάνω διεξάγονται ύστερα από σχετικό αίτημα το οποίο υπογράφουν τουλάχιστον 100.000 πολίτες.

Εξαίρεση αποτελεί το υποχρεωτικό δημοψήφισμα το οποίο καλείται χωρίς την συλλογή υπογραφών.

Τα όρια υπογραφών σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο θα οριστούν ανάλογα του αριθμού των ψηφοφόρων

Το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος οφείλει να είναι δεσμευτικό.

Αν συμφωνείτε, υποστηρίξτε την προσπάθεια μας απλά δηλώνοντας το στο mail referendums@yahoo.gr

Χρειαζόμαστε το ονοματεπώνυμο σας, το δήμο ή τον νομό κατοικίας σας, τηλέφωνο και mail  επικοινωνίας.

Δηλώστε επίσης αν επιθυμείτε ή όχι να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμο σας στην σελίδα ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ του site.

Τα στοιχεία σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την ενημέρωση σας όσο αφορά σε ενέργειες υπέρ της θεσμοθέτησης δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία πολιτών.

Στο mail referendums@yahoo.gr μπορείτε επίσης να μας στείλετε αίτημα διαγραφής των στοιχείων σας από την βάση δεδομένων μας.


Η πρότασή μας για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση

cropped-logo-940_2001.jpg

Το  Σύνταγμα  αποτελεί  το  θεμελιώδες  πολιτικό  κείμενο  της  χώρας.  Είναι  επιτακτική  η  ανάγκη  να  εμπλακεί  το  σύνολο  της  κοινωνίας  στην  διαδικασία  διαμόρφωσης του,  βάζοντας τέλος στην αέναη αναπαραγωγή των προνομίων των επαγγελματιών της πολιτικής. Για να γίνει αυτό είναι αναγκαίο:

α.  η  παρούσα  Βουλή  να  κηρύξει  αναθεωρητέο  το  άρθρο  110  του Συντάγματος που καθορίζει το τρόπο αναθεώρησης του Συντάγματος και

β. η επόμενη,  μετά τις εκλογές,  Βουλή να  διαγράψει τις παραγράφους 5 και 6  και  αναθεωρήσει  τις παραγράφους 2, 3,  και  4 του άρθρου 110 ως ακολούθως: Πρόταση Συνταγματικής_αναθεώρησης.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αρέσει σε %d bloggers: