Ο Μέγας Επιτελάρχης

To κείμενο αντιγράφηκε (με την άδεια του) απ’τη σελίδα στο Facebook του κ. Φίλιππου Κοντού. Αναρτήθηκε την 8η Οκτ. 2022, εδώ. Μεταφέρθηκε ως έχει, με μικρές αλλαγές στη στίξη (κενά διαστήματα) για λόγους ομοιογένειας. Εντάχθηκε στην ενότητα κειμένων «Πολιτικό Καρτέλ» επειδή η τάση να μετονομάζεται η Αιρετή (ή Εκλόγιμη) Μοναρχία/Ολιγαρχία ως «Δημοκρατία» αποτελεί δομικό στοιχείο του υπερκομματικού Πολιτικού Καρτέλ που κυβερνά.

1.-«Πρωθυπουργοκεντρισμός,»…..Ένας όρος που εμφανίστηκε πρόσφατα προκειμένου να περιγράψει το φαινόμενο της υπερσυγκέντρωσης εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού… Αφαίρεσε ο πρωθυπουργός εξουσίες από άλλα πολιτική πρόσωπα, κυρίως υπουργών του, και τίς έδωσε σε μια ομάδα καταδικών του ανθρώπων των οποίων έγινε πολιτικός τους προιστάμενος… Τίς έδωσε σε ένα επιτελείο ελεγχόμενο απόλυτα από τον ίδιο, τίς έδωσε δηλαδή στον εαυτό του.

Την υπερσυγκέντρωση αυτή την ονόμασε Επιτελικό Κράτος, το οποίο έλαβε δια των δικών του ανθρώπων στη βουλή νομιμοποίηση, και έγινε έτσι ο Μέγας Επιτελάρχης, ο Μέγας κάτοχος της πολιτικής απόφασης. Η πολιτική απόφαση μετατράπηκε σε μονοπώλιο κι αυτός ο κάτοχος του μονοπωλίου τής πολιτικής απόφασης.

2.- Μεταξύ άλλων έγινε και πολιτικός προϊστάμενος της Ε.Υ.Π.

Αλλά όποιος κατέχει το μονοπώλιο της πολιτικής απόφασης κατέχει και το μονοπώλιο στη συλλογή και διαχείριση της πληροφορίας, άρα ήταν γνώστης του γεγονότος ότι η Ε.Υ.Π. παρακολουθούσε το τηλέφωνο πολιτικού προσώπου που επιλέχθηκε αργότερα για αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ο Μέγας Επιτελάρχης αποδέχθηκε την πολιτική του ευθύνη, δηλ ότι κατέχει το μονοπώλιο της πολιτικής απόφασης, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα… Αυτό δεν στέκει ούτε με τους κανόνες της απλής λογικής που μάθαμε στο σχολείο.

3.- Μετά τον όρο «πρωθυπουργοκεντρισμός» άρχισαν να εμφανίζονται δημοσιεύματα από τον χώρο της αντιπολίτευσης που εξέφραζαν τον φόβο τους για ολίσθηση της δημοκρατίας μας προς την αιρετή μοναρχία… Πρόκειται όπως λένε για ολίσθηση; Βεβαίως όχι.

4.-Χρόνια τώρα εμείς λέμε ότι το πολίτευμα αυτό που δεν είναι γέννημα της δικής μας κοινωνίας, αλλά άλλων ευρωπαικών κοινωνιών, λέγεται στη γλώσσα μας Αιρετή Μοναρχία ή Μοναρχευόμενη Ολιγαρχία και όχι Δημοκρατία.

Επιβλήθηκε στην αρχή διά της στρατιωτικής και οικονομικής ισχύος ξένων δυνάμεων ως ελέω θεού κληρονομική μοναρχία…, έγινε στη συνέχεια συνταγματική και σήμερα είναι συνταγματική αιρετή γιατί ο πρωθυπουργός έχει εξουσίες μονάρχη…. Ο λαός ούτε κρατεί (Δημοκρατία), ούτε αντιπροσωπεύεται (Αντιπροσώπευση). Είναι το υποζύγιο που σέρνει την άμαξα μιάς εξουσίας που αποφασίζει γι αυτόν χωρίς αυτόν.

Δέν έχεις πολιτική ελευθερία, έχεις μόνο ατομική, και κάποια δικαιώματα…Όμως ως μη επιτρεπτό από τούς κρατούντες να γίνει ευρέως γνωστό, δικαιώματα υπάρχουν εκεί όπου δεν υπάρχει ελευθερία..

Γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ ελευθερίας και δικαιώματος, γνωρίζεις τί είναι η Αντιπροσώπευση και τί η Δημοκρατία;

Στο πολίτευμα αυτό είτε ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει στο πρόσωπό του όλες τίς εξουσίες, είτε τίς ασκεί διά των υπουργών και άλλων πολιτικών προσώπων/υποτακτικών του, ο παραμένει ο Μέγας Ένας που αποφασίζει για τον λαό χωρίς τον λαό…

Ένας με τούς Ολίγους του κρατεί, δεν κρατεί ο λαός, κι αν δεν σού αρέσει κάποια απόφασή του μπορείς να ασκήσεις, στους δρόμους και στις πλατείες, το «ιερό» δικαίωμα της διαμαρτυρίας που λειτουργεί εκτονωτικά.

5.-Αν αυτή η συζήτηση για τίς παρακολουθήσεις συνεχιστεί υπάρχει για τους κρατούντες την κοινωνία –δεξιούς ή αριστερούς αδιάφορο- να αρχίσουμε να ονομάζουμε το ξενόφερτο αυτό πολίτευμα με λέξεις της γλώσσας μας… Αιρετή Μοναρχία ή Μοναρχευόμενη Ολιγαρχία και όχι Δημοκρατία που τό ονόμασε ο Διαφωτισμός των άλλων..

Ο κίνδυνος αυτός αναγκάζει τούς Διαφωτισμένους Κρατούντες την κοινωνία, δεξιούς και αριστερούς, να επιβάλλουν λήθη για το θέμα αυτό, να ξεχαστεί, και θα δώσουν διαταγή στα υποτακτικά τους ΜΜΕ να στρέψουν τη προσοχή μας σε άλλα θέματα, όπως αυτά της καθημερινότητας.

Όμως για να φανεί ότι το πολίτευμα αυτό είναι δημοκρατικό και ότι οι κρατούντες είναι σάρξ εκ της σαρκός τού λαού, πρέπει η βούληση των Ολίγων Κρατούντων –δεξιών ή αριστερών αδιάφορο- να φαίνεται ως βούληση των πολλών, ως βούληση των υπηκόων τους..

Λέμε δεξιών και αριστερών γιατί όλες αυτές οι ξενόφερτες ιδεολογίες αποκλείουν την κοινωνία από τον χώρο λήψης των αποφάσεων… Εχθρεύονται τόσο το αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα, όσο και το δημοκρατικό πολίτευμα (με τίς έννοιες των λέξεων τής γλώσσας μας και όχι αυτών του Διαφωτισμού των άλλων ευρωπαικών κοινωνιών )…. Οί έννοιες ορίζουν τα φαινόμενα, τίς αξίες και τούς θεσμούς με τούς οποίους πορευόμαστε στή ζωή. Εμείς πορευόμαστε με ξένες αξίες και ξένους θεσμούς…Πορευόμαστε με ξένη ταυτότητα…

6.-Έχεις κι εσύ όπως όλοι μας να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα της καθημερινότητας. Με τον πρωθυπουργοκεντρισμό, το επιτελικό κράτος, τη μοναρχία, την αντιπροσώπευση, τη δημοκρατία, την πολιτική ελευθερία, τα δικαιώματα θα ασχολείσαι τώρα; Άλλωστε αυτά τα θέματα δεν είναι δικά σου, ένας υπήκοος είσαι αναγκασμένος να κοιτάζεις το ατομικό σου συμφέρον για να επιβιώσεις.

Η βούλησή σου για να ξεχάσεις την υπόθεση είναι προειλημμένη, και είσαι βέβαιος ότι είναι δική σου βούληση και όχι των κρατούντων….

Και επειδή είσαι βέβαιος ότι είναι δική σου βούληση οι Διαφωτισμένοι Κρατούντες, οί «σάρξ εκ της σαρκός σου, αυτοί οι γνήσιοι εκφραστές των ενδόμυχων ευχών και ονείρων σου » -δεξιοί ή αριστεροί αδιάφορο- θα την υλοποιήσουν.

Πάμε γι άλλες ασχολίες , καθημερινές.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s